Highlights

In de 31 jaar van zijn bestaan heeft het Liefdesliederenkoor al heel wat leuke, mooie, grote en kleine concerten uitgevoerd. Onze highlights van de afgelopen 3 jaar:

Händels Messiah

In de fraaie, grote Onze-Lieve-Vrouwe-ten Hemelopneming-Kerk in Renkum zongen we in november 2022 Händels meesterwerk Messiah. Met 4 geweldige solisten: Iris de Koomen (sopraan), Rosina Fabius (alt), Mitch Raemaekers (tenor) en Hans Scholing (bariton). Én met de jonge, talentvolle musici van The Utrecht Company of Music, die onder leiding van Karel Demoet de sterren van de hemel speelden. Alweer zo'n mooi groot concert, voor 500 man publiek dat ons op een dik applaus trakteerde. Wat hebben wij én ons publiek hiervan genoten!

Bekijk het fantastische Hallelujah uit Händels Messiah door het Liefdesliederenkoor!

Johannes Passion van J.S. Bach

23 maart 2019 in de Onze-Lieve-Vrouwe-ten Hemelopneming-Kerk in Renkum. Dirigent: Marc Buijs. Orkest: Parnassus Ensemble.

Solisten: Jan Kristof Schliep (evangelist), Hans Scholing (Christus), Francine van der Heijden (sopraan), Desirée Verlaan (alt), Maarten Romkes (tenor), Joris van Baar (bas).

In een bomvolle kerk voerde het Liefdesliederenkoor Bachs Johannes Passion uit. Geniale, dramatische muziek en een belevenis om die te zingen, samen met solisten en orkest. Een geslaagd project, waar we met trots op terugkijken!

Luisterfragment

En dit heeft het Liefdesliederenkoor de afgelopen 10 jaar ook gezongen:

  • Gedroomd land, een serie muziektheatervoorstellingen van De Plaats (2019).
  • Matinee Kneppelhout, met Finse en Estse volksmuziek en liederen van Hindemith, Janáček en Poulenc (2019).
  • Madrigalen van onder andere Orlando di Lasso, Bennet, Hindemith, Elgar en Whitacre (2018).
  • Otče náš en andere liederen van Janáček, en liederen van Brahms (2017).
  • Mis in c klein – W.A. Mozart (2016, samen met het Nijmeegse koor Sotto Voce).
  • The sprig of thyme, buitenconcert in Tuin de Lage Oorsprong (2015).
  • Ein deutsches Requiem – J. Brahms (2013).